З 25 по 27 січня 2021 р. прийняв участь в онлайн конференції яку проводив меморіальний комплекс історії Голокосту «Яд Вашем».

Слід зазначити, що активну та вирішальну роль відіграли організатори та медіатори:  д-р Эйяль Камінка – директор Міжнародної школи вивчення  Голокосту Яд Вашем Наталі Шнайдерман, директор по грантовій діяльності фонду Генеза,  Маша Полак-Розенберг, директор відділу освіти, Міжнародної школи вивчення  Голокосту  Яд Вашем  Ноа Сигаль, координатор освітніх семінарів для вчителів з країн Східної Європи, Міжнародної школи вивчення  Голокосту Яд Вашем. Серед питань було розглянуто низку проблемних тем: Історія Голокосту в контексті історії Східної Європи в першій половині 20-го століття. Основні тенденції проф. Тімоті Снайдер, професор Йельского університету (США), спеціаліст з історії Східної Європи; Україна під владою нацистів д-р Карел Беркхофф, провідний науковий співробітник в Нідерландському інституті досліджень з історії війни, Голокосту та геноциду (Голандія). Під час конференції відбулось обговорення «Образ Голокосту в сучасному кіно» за участю: режиссера Сергія Лозниця (стрічка “Аустерліц)”, режисер Давіс Сіманіс (стрічка “Батько Ніч”), режисер та продюсер Константин Фам, продюсер Єгор Одінцов (кіноосвітній проект “Свідки”).

Дискусію виклала тема: «Геноцид і Голокост: режим, система і людський фактор»,  Зовсім звичайні чоловіки: резервний поліцейський батальон 101 та «остаточне вирішення»  за участі проф. Кристофера Браунінга – почесного професора історії Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл (UNC), Фрэнка Портера Грема професор Вашингтонського університету в Сієтлі (США).

Було піднято також багато тем з досвіду просвітницької роботи музейних та навчальних закладів в справі просвітницької діяльності серед учнівської молоді в країнах Європи та України. Вдячний організаторам, що надали можливість поспілкуватись з кваліфікованими фахівцями та своїми знайомими за попередніми освітніми заходами Міжнародної школи вивчення  Голокосту Яд Вашем в яких також мав честь приймати участь д.і.н., доцент ЗеркальМ.М.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *