До Дня пам’яті та примирення

Сьогодня в нашій школі під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом.

Для учнів були проведені уроки мужності, на яких висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни, уроки на запрошення. Почесними гостями були: Прятко Микола Васильович – голова Миколаївської обласної організації колишніх вязнів нацизму, учасники Євромайдану – Бігун Володимир Володимирович, ДІденко Юрій Володимирович, від Ради ветеранів – Шарко Василь Михайлович, Кротенко Василь Петрович, Дорофєєв Борис Олексійович.

В свою чергу, діти готували свої розповіді, малювали плакати, малюнки, писали листи.

Потім учні поклали квіти до меморіалів 2 Світової війни, відвідали ветеранів, допомагали їм в хатніх справах.

Заключною частиною стало перегляд вистави Миколаївського художнього російського драматичного театру “Несумісні діти і війна”.

«Тих днів не змовкне слава». Метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час свята учні та педагоги розповідали про важкі часи війни, незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги, гості вшанували хвилиною мовчання.

До дня примирення та перемоги_05.05.2017