Наука на сцені

26-27 жовтня в місті Харків проходив Всеукраїнський відбір Міжнародного фестивалю «Наука на сцені». Олена Григорівна Фартукова та її колежанка Людмила Михайлівна Ружицька, вчителі МЗОШ №19, були єдиними представниками від Миколаївської області на цьому заході. Вони представили проект екологічного напрямку: «Друге життя термопласту». За підсумками захисту проектів Олена Григорівна та Людмила Михайлівна отримали сертифікат Міжнародного зразка.
Роботи оцінювало міжнародне журі. Захист проходив англійською та українською мовами. Приємно відмітити, що Девід – суддя з Англії, спілкуючись з Оленою Григорівною та Людмилою Михайлівною, був захоплений роботою та запропонував «навчити цьому Європу».
Цьогоріч на виставці було представлено 47 проектів. Як відмітила Олена Григорівна, «Вихід на Міжнародний рівень мотивує до саморозвитку, вивчення іноземної мови, спонукає бути завжди у центрі подій, тому що активний вчитель є рушійною силою для своїх учнів».
Мета проекту навчитися жити з природою в гармонії , бо на думку Валентина Распутіна «Екологія стала найгучнішим словом на землі, гучніше війни і стихії».
Переробка відходів у домашніх умовах – це один із ключових моментів «зеленого» стилю життя. Виявляється, в речі, які ми, не задумуючись, викидали, можна вдихнути нове життя. Повторне використання може значно знизити темпи зростання звалищ. Кожна невелика зміна у стилі життя окремої людини значно може відобразитись на глобальному впливі людей на навколишнє середовище.
Цей проект не був би реалізований без активної участі наших юних дослідників. Хочеться висловити подяку Осіпову Данилу та Толокевич Ірині, які не тільки провели наукові досліди, а й навчали цьому інших, брали участь у «Молодіжній хвилі», обласних STEM-фестивалях, майстер-класах, де отримали визнання.
Команда STEM-19 крокує далі та вже готує нові проекти. Приєднуйтесь!

Наука на сцені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *