Історія

26 – 27 січня 2022 р. вчитель Миколаївського ліцею №19 д.і.н. Зеркаль М.М. брав активну участь у Всеукраїнському науково-педагогічному семінарі (м. Дніпро), присвяченому міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Організатори заходу – Міністерство освіти і науки України, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Кожен день роботи семінару був надзвичайно насиченими. Всі учасники стали творчою майстернею з обміну досягненнями, напрацюваннями та відкриттями. Поєднання «живої зустрічі» зі спілкуванням у режимі офлайн стали гармонійним доповненням продуманої та вдало втіленої концепції організаторів. Всі доповіді та тренінги були присвячені актуальним проблемам вивчення і викладання Голокосту, учасники мали змогу поринути в реальні історії від Ігоря Щупака. Доктор історичних наук, начальник Південно-східного відділу управління реалізації політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті Ігор Кочергін розповів про культуру пам’яті про Голокост в Україні. Досвідчений Сергій Колісніченко провів цікавезний майстер-клас, присвячений створенню настільних ігор. Було й багато інших цікавих та корисних тем вивчено під час насиченого семінару.

Висловлюємо щиру подяку Ігорю Яковичу Щупаку та Ірині Пискарьовій за запрошення і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю нашого закладу заради майбутнього нашої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *