Корекційне заняття з психологом. Вправи на розвиток обох півкуль головного мозку.

 

Мозок потребує спільної роботи двох півкуль.Збалансувана робота головного мозку дитини забезпечує гарне функціонування травної та імунної систем,а також підвищує інтелектуальні здібності.

Як досягти балансу півкуль мозку

До того ж, виконуючи кілька простих вправ, ви і ваша дитина можете весело й цікаво провести час. Вправи наступні:

  • Жонглювання. Жонглювання – це відмінна широкомасштабна діяльність мозку щодо балансу, адже вона вимагає добре скоординувати моторні навички й зосередити увагу на об’єктах, які переміщуються від однієї сторони тіла до іншої. І добре те, що такий вид активності здатний захопити дитину на кілька годин.
  • Мистецтво. Допомагайте дитині розкрити в собі творчий потенціал. Беремо 2 олівця і одночасно двома руками обводимо фігури по контуру.

У когось домінує ліва півкуля, а в когось – права. Ці вправи, як і інші способи творчого самовираження, допоможуть сприяти його збалансованій роботі. Як тільки ваша дитина почне робити успіхи в напрямку збалансованості правої та лівої півкуль мозку, ви помітите й будете неймовірно раді кращій концентрації уваги, більш врівноваженому настрою, кращій моториці та зміцненню її фізичного здоров’я.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *