Психологічна служба інформує. Поради до НМТ

         

ЯК ДОПОМОГТИ СВОЇЙ ДИТИНІ

ПІДГОТУВАТИСЯ ДО НМТ

  1. Не переймайтеся про кількість балів, які дитина отримає на іспиті і не критикуйте дитину після іспиту. Вселяйте думку, що кількість балів не є досконалим виміром її можливостей.
  2. Не підвищуйте тривожність дитини напередодні іспитів – це може негативно позначитися на результаті тестування. Дитині завжди передається хвилювання батьків і якщо дорослі у відповідальний момент можуть впоратися зі своїми емоціями, то дитина в силу вікових особливостей може емоційно «зірватися».
  3. Підбадьорюйте дітей, хваліть її за те, що вони роблять добре.
  4. Підвищуйте їх впевненість у собі, тому що чим більша дитина боїться невдач, тим більше ймовірності допущення помилок.
  5. Спостерігайте за самопочуттям дитини, ніхто, крім Вас, не зможе вчасно помітити і запобігти погіршенню стану дитини, пов’язано з перевтомою.
  6. Контролюйте режим підготовки дитини, не допускайте перевантажень, поясніть їй, що вона обов’язково повинна чергувати заняття з відпочинком. Забезпечте вдома зручне місце для занять, простежте, щоб ніхто з домашніх не заважав.

ПОРАДИ ВІД ПСИХОЛОГА

ПІДГОТОВКА ДО НМТ

Пам’ятай! Хвилюватися – це природно.

  1. Підготовка. Важливо: структуруй матеріал та визнач пріоритетність розділів, які потрібно вивчити чи повторити. Читай вдумливо, «не механічно», знаходь у матеріалі щось цікаве – це допоможе запам’ятати та пізніше «впізнавати» цю інформацію.
  2. Працюй у комфортній сприятливій для навчання обстановці.
  3. Роби перерви, коли відчуєш, що рівень засвоєння інформації знизився.
  4. Тренуйся. Побільше тестових завдань. Їх ти можеш знайти на сайтах із підготовки.
  5. «У мене все вийде!», «Я знаю багато, я впевнений, я спокійний» повторюй ці слова частіше, особливо, перед сном.
  6. Скорочуй вибір-виключай-угадуй. Відкинь ті відповіді, які не підходять явно. Якщо не впевнений/не знаєш, спробуй довіритися інтуїції. Інколи це спрацьовує. Згадай свої тести на уроках))).
  7. День перед здачею. Після обіду припини готуватися, прогуляйся на свіжому повітрі, прийми душ, підготуй одяг, документи, інші необхідні речі.
  8. На місці проведення НМТ не звертай увагу на поведінку оточуючих – ти робиш свою справу. Будь сконцентрованим.


 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *